Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Microneedling / Dermapen

Laat je huid er gezonder, stralender en verfijnder uitzien door middel van microneedling. Deze behandeling kan zowel op het gelaat als op het lichaam worden ingezet omdat er op verschillende dieptes gewerkt kan worden. Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverjonging, zonder de huid te beschadigen.

Indicaties voor microneedling


Behandeling

De microneedling pen bevat 36 micronaaldjes die de huid ‘bestempelen’. Hierdoor worden kleine kanaaltjes in de huid gecreëerd, zodat actieve werkstoffen 200 keer meer in de huid worden gebracht. Door deze huidbeschadiging worden fibroblasten gestimuleerd; dit bevordert de aanmaak van collageen en elastine om te huid te verstevigen en te vernieuwen. Door dit proces wordt op een gecontroleerde manier het wondgenezingsproces van de huid op gang gebracht, waardoor de huid wordt herstructureerd. Je kunt de reactie vergelijken met de reactie van het lichaam op een schaafwond, waarbij de huid zich volledig vernieuwt. Doordat er bij deze behandeling geen thermische schade wordt afgeleverd, is deze methode ook geschikt voor donkerdere huidtypes, omdat de kans op hyperpigmentatie aanzienlijk minder is. Afhankelijk van de indicatie wordt de diepte van de naaldjes bepaald en kan er dus gevarieerd worden in intensiteit. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen redelijk te verdragen; optioneel kan een verdovingscrème ingezet worden. Deze natuurlijke anti-aging therapie kan onbeperkt worden toegepast, zowel in de winter als in de zomer; natuurlijk dien je dan wel een antizonnebrandcrème te gebruiken.

Na de behandeling is de huid egaal rood en mogelijk licht gezwollen en voelt deze branderig en gestimuleerd aan. Zwelling kan soms 2 dagen tot een week aanhouden omdat de wondgenezing in gang is gezet. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. De eerste week na een microneedling behandeling is de huid extra kwetsbaar en raden wij aan om 3 dagen uitsluitend milde producten te gebruiken en geen make-up te gebruiken. Minerale make-up ‘ademt’ en mag wel worden gebruikt. Het is raadzaam te allen tijde, maar zeker tot 2 weken na de behandeling een antizonnebrandcrème te gebruiken. Wij raden aan de zon te vermijden om ongewenste pigmentverschuivingen te voorkomen.

Downtime

Omdat er eigenlijk weinig beschadigd raakt in de huid is de downtime van de behandeling minimaal. Pas als er gewerkt wordt met stimulerende ingrediënten vooraf, tijdens of naderhand kan het zijn dat er na de behandeling een lichte schilfering optreedt. Dit is na 5 dagen vaak weer volledig hersteld.
De huid is de eerste week na deze behandeling extra kwetsbaar. Daarom raden wij af om je eigen make-up producten te gebruiken. Alleen minerale make-up mag gebruikt worden, omdat deze de huid niet afsluit. De minerale make-up producten van Jane Iredale zijn in onze kliniek verkrijgbaar.

Het is raadzaam te allen tijde, maar zeker tot 4 weken na de behandeling een antizonnebrandcrème te gebruiken.

Aantal behandelingen

De hoeveelheid benodigde behandelingen met microneedling hangt af van het gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin de huid verkeert is van belang om te bepalen hoeveel behandelingen ongeveer nodig zullen zijn. Gemiddeld worden 3 tot 6 behandelingen geadviseerd, waarbij steeds een pauze van 4 weken wordt aangehouden. Je kunt deze behandeling afwisselen met andere huidstimulerende behandelingen, zoals chemische peelings en lasertherapie. Om het resultaat zoveel mogelijk te onderhouden, raden wij sterk aan om de huidverbeterende producten te gebruiken van Dermaceutic en de behandelingen jaarlijks te herhalen.

Combinatiebehandeling

Microneedling kan worden gecombineerd met andere behandelingen. Zo combineren we de TCA peeling met microneedling; de behandeling wordt dan een Pixel Peel genoemd. Lees onder het kopje Pixel Peel voor meer informatie. Je kunt microneedling ook afwisselen met andere huid stimulerende behandelingen, zoals chemische peelings en lasertherapie.

Eindresultaat

De behandeling zorgt voor een aanmerkelijke verbetering van de structuur en doorbloeding van de huid. Grovere poriën of littekens worden meer egaal aan het huidoppervlak. Striae en littekens kunnen aanzienlijk verbeteren, lijntjes worden dunner en de structuur wordt mooier. Collageenstimulatie kan tot 6 maanden doorwerken na de laatste behandeling. Het uiteindelijke resultaat is daarom pas tegen die tijd te beoordelen en verschilt per persoon.

Vóór de behandeling

 • Voor een optimaal resultaat kun je de huid enkele weken voor de behandeling thuis voorbereiden met de producten van Dermaceutic. Dit verbetert de doorlaatbaarheid van de huid, waardoor de behandeling effectiever is.
 • Indien er op de dag van de behandeling een koortslip optreedt, moet de afspraak verzet worden.
 • Bij het gebruik van injectables (spierontspanners & fillers) moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
 • Bij gebruik van huidverdunnende medicatie mag er geen behandeling plaatsvinden.
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinolcrème of -serum / vitamine A-zuur crème.
 • Voor mannen is het aan te raden zich niet binnen 24 uur voor de behandeling in het gezicht te scheren.
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid.
 • De behandeling voeren wij niet uit tijdens zwangerschap en/of borstvoeding.

Na de behandeling

 • Voor een optimaal resultaat kun je je huid na de behandeling thuis aanvullen met de producten van Dermaceutic.
 • Gebruik een SPF vanaf factor 30.
 • Krabbel niet aan velletjes/korstjes, dit voorkomt littekenvorming.
 • Wij raden af om de eerste 48 uur na de behandeling te sporten, te zwemmen of naar de sauna te gaan.
 • Bij het gebruik van injectables (spierontspanners & fillers) moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
 • Gebruik minimaal 5 dagen geen huidverzorging met actieve ingrediënten (vitamine A en exfoliërende ingrediënten als glycolzuur), parabenen en parfum.

Aanvullende producten

De producten van Dermaceutic bevatten hoge concentraties van werkstoffen. Deze producten zijn sterk aan te bevelen en zullen onze behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. Om de huid goed voor te bereiden op een behandeling wordt geadviseerd de thuisproducten minimaal 2 weken van tevoren te gebruiken. Ook na de behandeling zijn sommige ingrediënten essentieel; hiervan is ascorbinezuur (vitamine C) een hele belangrijke voor de aanmaak van collageen.

Bijwerkingen

Er zijn geen contra-indicaties bij microneedling. Echter, de tussenstof zou ingrediënten kunnen bevatten waar men allergisch voor zou kunnen zijn. En er moet goed gekeken worden naar de combinatiebehandelingen, die eventueel wél contra indicaties hebben; let hierbij dus op het advies van de behandelend therapeut. Geef altijd aan of je overgevoelig bent voor bepaalde ingrediënten. De huid kan enkele dagen na de behandeling wat stug aanvoelen. Ook kan het zijn dat je wat vocht vasthoudt na de behandeling, maar dit trekt na enige tijd weer weg. Wij voeren bij zwangerschap of borstvoeding geen behandeling uit.