Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Ontharen bovenlip

Ontharen bovenlip

Het ontharen van de bovenlip en kin is één van de meest uitgevoerde vrouwelijk verzorgingsrituelen. Waarom hebben wij überhaupt haar op onze bovenlip? Waarom zijn die stomme haartjes er niet een paar honderd jaar geleden af geëvolueerd?

Ontharen bovenlip en kin Den Haag

Oorzaak van haartjes op bovenlip en kin

Haar zit over ons hele lichaam m.u.v. de handpalmen en voetzolen. Het merendeel bestaat uit donshaar, slechts op enkele plekken op de hoofdhuid, oksels en schaamstreek is de haargroei dikker en meer zichtbaar dan bijvoorbeeld de armen. We spreken hier meer over donshaar. Verder is haar afhankelijk van leeftijd, gender, hormonale, erfelijkheid en ras.

Haar diende ooit ter bescherming. Alleen de wimpers en wenkbrauwen hebben nog iets van een beschermende functie. Tegen bijvoorbeeld zonlicht of vocht wat langs het voorhoofd loopt en zo niet in de ogen komt.

Mannelijke gezichtsbeharing werd ooit geassocieerd met wijsheid en macht. Ook speelde baadgroei in verschillende religies een rol. In beide gevallen was baardgroei toch wel voorbehouden aan de man.

Vrouwen hebben over het algemeen weinig haar op hun gezicht, met uitzondering van de wenkbrauwen en het dunne donshaar dat het grootste deel van hun lichaam bedekt. Na de pubertijd en menopauze ontstaat er echter bij veel vrouwen overbeharing in het gelaat. Met name vrouwen met een donkere haarkleur storen zich hieraan, al komt het niet persé meer voor dan bij blonde vrouwen; het is wel meer zichtbaar.

Ook zijn er vrouwen die buitensporig veel gezichtshaar hebben. Dit staat bekend als hirsutisme en is vaak het gevolg van een overproductie van androgene steroïden. Alle oorzaken bij elkaar hebben zeer veel vrouwen last van overbeharing van het gelaat. Volgens experts stoort bijna 70% van de vrouwen boven de 50 jaar zich aan ongewenste haargroei!

Ontharen bovenlip en kin

Grofweg kun je de scheiding maken tussen permanent ontharen en tijdelijk ontharen. Onder tijdelijk ontharen verstaan we scheren, waxen, epileren en veel thuis systemen gebaseerd op IPL of RF.  Permanent ontharen kan met verschillende laser en licht systemen. Wij raden aan altijd te kiezen voor een systeem die door een professionele kliniek of ziekenhuis wordt gebruikt, en wordt bediend door geschoolde huidtherapeuten of artsen.

Effectiviteit van ontharen bovenlip of kin

Haar op verschillende delen van het lichaam worden met wisselend succes verwijderd. De beste te ontharen haartjes zijn donker gepigmenteerd op een lichte huid. De best te ontharen gebieden zijn oksels, onderbenen en de schaamstreek. Hormonaal bepaalde haartjes (zoals haartjes op de bovenlip, kin of elders in het gelaat) zijn vaak hardnekkiger.

Prijs ontharen bovenlip of kin Huidkliniek De Vliet

Hierbij heeft u een prijsindicatie voor een behandeling. Vergoeding voor deze behandeling is eventueel mogelijk via uw zorgverzekering. Wij raden aan uw voorwaarden na te lezen.

Intakegesprek Vrijblijvend
Definitief ontharen Tijdelijke prijs per behandeling Tijdelijke pakketprijs
Bovenlip of kin of bakkebaarden € 45 € 225

Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend intakegesprek bij onze huidtherapeut. Bel 088-00427003 of klik op onderstaande button voor de beschikbare spreekuren.

Afspraak maken

 

Lees verder:
Tattoo verwijderen Leiden
HuidverjongingPigmentvlek verwijderen