Overmatig zweten

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Overmatig zweten

Zeer veel mensen hebben last van overmatig zweten. Voortdurend transpireren, regelmatig van shirt wisselen, jezelf generen voor eventuele geur of vlekken; je bent niet de enige. Zo een 3% van de Nederlandse bevolking heeft last van hyperhidrosis, of osmohydrosis. Bij hyperhydrosis zijn de natte plekken de storende factor, bij osmohydrosis is geur de storende factor. Een behandeling met spierontspannende injectables in de oksels is de meest voorkomende en wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling van overmatig transpireren.

Huidkliniek De Vliet werkt samen met de ervaren arts Burcu Gündoğdu. Zij is verbonden aan de afdeling plastische chirurgie in het Diaconessen Ziekenhuis (tegenwoordig Alrijne Ziekenhuis Leiden). Wekelijks ziet zij patienten die zich storen aan het zweet probleem.

Zweet oksels, overmatige transpireren, overmatig zweten, hyperhidrosis behandelen, overmatig zweten

Behandelingen tegen hyperhidrosis

De meest voorkomende en meest effectieve oplossing tegen bijvoorbeeld zweetoksels zijn een aantal injecties. Middels meerdere kleine prikjes wordt er een spierontspanner in de oksel gespoten. De behandeling is snel, veilig en effectief.

Meestal is de oorzaak van overmatige transpiratie niet aan te wijzen. Inspuiting van deze spierontspanner leidt ertoe dat de overmatige transpiratie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Het is goed om te weten dat alleen op de locatie van de prikjes het zweetprobleem is opgelost. Het lichaam zweet elders wel gewoon regulier; dit is nodig om het lichaam op temperatuur te houden en om afvalstoffen (onzichtbare) af te scheiden.

Tijdens de behandeling worden in het gebied om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met verdovingscrème. Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Behandeling tegen zweetoksels

De meest voorkomende zone voor een behandeling met spierontspanner tegen overmatig transpireren zijn de oksels. Zeer veel mensen hebben bij concentratie, inspanning, spannende gebeurtenissen of nagenoeg altijd last van transpirerende (zwetende) oksels. Dit is wel het gebied die het eenvoudigst kan worden behandeld. Het overmatig zweten van handen, voeten, hoofd, rug, schaamstreek of borst/buik komt ook regelmatig voor, maar is veel lastiger.

Na ongeveer twee dagen is het effect van de behandeling al enigszins merkbaar. Na twee weken is het resultaat optimaal: Droge oksels!

De behandeling wordt uitgevoerd door onze ervaren artsen Drs. Den Otter of Drs. Gündoğdu. Zij stellen de diagnose en geven aan wat u van de behandeling kunt verwachten. Plan hier een vrijblijvend intakegesprek.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld zes tot twaalf maanden. De behandeling kan daarna overigens probleemloos worden herhaald.

U kunt op de volgende pagina meer informatie over hyperhidrosis en de HDSS schaal lezen.

Prijs hyperhidrosis behandeling

Overmatig transpireren
Beide oksels € 395

De prijs is een richtlijn, een gemiddelde. Grote personen, of bovengemiddeld ernstige hyperhidrosis kunnen meer eenheden spierontspanner nodig hebben.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 088-0042703. Ook kunt u online een afspraak inplannen via onderstaande button.

Beschikbare spreekuren

Meer informatie
Tatoeage verwijderen
Automutilatie littekens verwijderen
Couperose behandelen
Peeling
Definitief ontharen