Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 423 reviews

Peeling

De huid vernieuwt zichzelf doorlopend. Wanneer je jong bent gaat dit snel, bij het ouder worden wordt dit trager. Dit proces is bij iedereen anders. Wanneer de vernieuwing trager gaat, blijven dode of beschadigde huidcellen langer zichtbaar. Het gevolg is een grauwe of doffe huid met vlekken. Wanneer de huid te vet is of pigmentvlekken heeft, is het extra belangrijk voor de juiste peeling te kiezen.

Soorten peeling

Wij werken uitsluitend met medische peelings, die uitsluitend door artsen of BIG-geregistreerde huidtherapeuten mogen worden aangebracht. Deze producten bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen, antioxidanten en peptiden, die zorgen voor een betere productopname en irritatie voorkomen. Onze therapeuten hebben meerdere behandelmethodes. Zij adviseren de uiteindelijk beste behandeling voor uw huid.

Video: peeling voor huidverbetering

In onderstaande video zie je een peelingbehandeling. Wanneer je een ander huidtype of andere behandeldoelstelling hebt, kan het zijn dat het proces er anders uitziet.

Milde peelings

Pigmentvlekken: De Lactic peeling kan veilig worden gebruikt bij alle huidtypes en bestaat uit o.a. 50% melkzuur. De Hydroxy 30 peeling bestaat o.a. uit 30% glycolzuur en dringt diep in de huid om zo pigment te kunnen afvoeren.
Rosacea: De Vita Brite werkt kalmerend en afschilferend. Mistiha versterkt het immuunsysteem en is antimicrobieel.
Acne: De Pumpkin peeling werkt goed bij matige acne en wordt o.a. gebruikt om de huid voor te bereiden op diepere peelings. De Sal pulp is intensief mild en bevat o.a. 20% salicylzuur en retinol. Dit werkt afschilferend, vermindert de talgproductie en is antibacterieel.

Diepe peelings

Acne: De Jessner peeling is de gouden standaard bij actieve acne. Deze diepe peeling bevat o.a. 14% salicylzuur, 14% resorcinol en werkt meestal sterk afschilferend, is wondgenezend en antiseptisch.
Rimpels en littekens: De TCA peeling is de meest intensieve peeling en bevat o.a. 7% trichloorazijnzuur en 4% phenol. Na de peeling komt er nog een extra laagje van 4% retinol over. De huid zal waarschijnlijk frosting (witverkleuring) vertonen en zal vanaf dag 2 mogelijk gaan vervellen. Deze peeling is goed werkzaam op rimpels, zonbeschadigde huid, grove poriën en littekens.

Gezicht fractional of peeling nieuwe huid

TCA peeling

De TCA peeling (ook wel chemische peeling genoemd) is een sterkere peeling die meer nazorg vereist maar waarvan het resultaat ook langer zichtbaar is. Kleine rimpeltjes en craquelé huid zullen verdwijnen, de gezonde huid wordt volledig zichtbaar. Deze peeling wordt het vaakst gebruikt omdat het resultaat het beste is. Het is echter wel belangrijk dat een professional de peeling aanbrengt en begeleidt.