Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Permanent ontharen

Permanent ontharen

Wanneer je last hebt van haar op plekken waar je het liever niet hebt, of je bent (de irritatie van) scheren, waxen, harsen en epileren zat, dan kun je permanente ontharing overwegen. Voor permanent ontharen zijn verschillende ipl- en laserbehandelingen beschikbaar. Op deze pagina lees je over de mogelijkheden bij Huidkliniek de Vliet.

Wij werken met veilige en effectieve lasers van ALMA Lasers:

Permanent ontharen met laser

Permanent ontharen kan op vrijwel alle plekken op het lichaam. Scheren, epileren, waxen en harsen zijn verleden tijd wanneer u kiest voor definitieve ontharing bij Huidkliniek De Vliet. Uit onderzoek blijkt dat 85% van behandelde mensen na 6-9 behandelingen definitief van hun ongewenste haargroei af zijn.

Huidkliniek De Vliet werkt uitsluitend met FDA goedgekeurde apparatuur van ALMA Lasers. Dit is wereldwijd de enige overheidsinstelling die medische en paramedische implantaten en systemen onderzoekt op veiligheid en effectiviteit.

Het consult laserontharing

Tijdens het consult legt de huidtherapeut uit wat je kunt verwachten van de laserbehandeling. Afhankelijk van verschillende persoonlijke kenmerken wordt gekeken welke techniek het meest geschikt is voor je. De keuze voor een techniek kan afhangen van haarkleur, huidtype en haartype (dikte, ingroei, etc).
Je hebt zelf de gelegenheid je klacht te bespreken. Overmatige haargroei, irritatie na het scheren, kostenbesparing en gemak zijn de meest gebruikte argumenten.

Laser ontharen is in principe pijnloos, maar sommige mensen ervaren de laser als gevoelig. Het wordt aangeraden om niet te zonnen vanaf 2 weken voor de ingreep tot en met 2 weken erna. Indien SHR ontharen bij je past is het mogelijk tussen 5 dagen voor en 5 dagen na een laserbehandeling niet te zonnen. SHR ontharen kan ook veilige en effectief in de zomer.

Permanent ontharen – de laserbehandeling

Permanent ontharen met diode laser is de meest gebruikte ontharingstechniek. Maar ook ontharen met IPL en elektrische epilatie kunnen effectief zijn.

Wij maken gebruik van de volgende technieken:
Diode laserontharing
Diode Standaard Effectieve methode voor lichte huid, donkere haren
Diode SHR Effectieve methode voor lichte huid, donkere huid en donkere haren
IPL ontharen
IPL standaard Effectieve methode voor lichte huid, donkere haren
IPL SHR Effectieve methode voor lichte huid, donkere huid en donkere haren
Elektrische epilatie
Standaard Effectief voor enkele losse haartjes die bijvoorbeeld te weinig pigment hebben, of zich op een lastige locatie bevinden.

Laserontharing, definitief ontharen, risico's ontharen, ipl ontharen, bovenlip ontharen, oksel ontharing, bikinilijn ontharenWat gebeurd er met definitieve ontharing?

Sommige haarzakjes zitten in de groeifase. Die worden het meest aangepakt door de behandeling. De volgende haargroeifases zijn beschreven:
1. De groeifase (anagene fase). In deze fase bevat de haarwortel (follikel) pigment. Op dit moment kan er met goede apparatuur effectief onthaard worden.
2. Overgangsfase (catagene fase). In deze fase stopt het haartje met groeien, en bevat de haarwortel (follikel) weinig pigment. Deze fase duurt ongeveer 2 weken, in deze fase kan er niet effectief onthaard worden.
3. Na een rustfase van ca. 6 weken valt het haartje uit en begint de cyclus overnieuw.
Wanneer haartjes in de groeifase zijn kan er effectief worden onthaard. Daarom spreken we met u een cyclus van behandelingen af, om de 6 tot 8 weken.

Invloed van haarkleur, huidtype en haartype op laser ontharen

Ideale ontharing indicatie: Dik, donker haar op een lichte huid.

Minst ideale ontharing indicatie: Dunne, lichte haren op een donkere huid.

Je kunt het zien als in een grafiek; indien je dunne maar donkere haren op een lichte huid hebt is het iets lastiger dan de ideale indicatie. Wanneer je dikke maar donkerblonde haren hebt op een lichte huid is het eveneens iets lastiger dan de ideale indicatie.
De huidtherapeute kan tijdens een vrijblijvende intake uitleggen welk resultaat jij kan verwachten.

Wat zijn veel gestelde vragen over ontharing?

Onderstaande antwoorden zijn rechtstreeks van een ASLMS* congres overgenomen.
*ASLMS (American Society for Laser Medicine & Surgery) is wereldwijd de hoogst aangeschreven laser-dermatologie beroepsvereniging.

In principe is een behandeling met een wetenschappelijk bewezen laser, uitgevoerd door een ervaren dermatoloog of huidtherapeut het hoogst haalbare. Iedere kliniek die meer beloofd (of geen wetenschappelijk bewezen laser cq geschoold personeel heeft), denkt louter commercieel.

Kan iedere plek op het lichaam even succesvol worden onthaard?
De niet hormonaal bepaalde gebieden; oksels, bikinilijn (schaamstreek) en benen zijn het best te ontharen. Overbeharing in het gelaat is wetenschappelijk bewezen wat lastiger.

Wat is een succesvolle ontharing?
Na een succesvolle ontharing is ongeveer 85% onthaard.

Kunnen mijn blonde haren worden onthaard?
Ideale ontharing indicatie: Dik, donker haar op een lichte huid.
Minst ideale ontharing indicatie: Dunne, lichte haren op een donkere huid.
Je kunt het zien als in een grafiek; indien je dunne maar donkere haren op een lichte huid hebt is het iets lastiger dan de ideale indicatie. Wanneer je dikke maar donkerblonde haren hebt op een lichte huid is het eveneens iets lastiger dan de ideale indicatie.
De huidtherapeute kan tijdens een vrijblijvende intake uitleggen welk resultaat jij mag verwachten.

Met welke laser / IPL word ik behandeld?
Er zijn enkele wetenschappelijk bewezen, door de FDA goedgekeurde lasers in Nederland.
Harmony XLi (fabrikant: Alma Lasers)
Soprano ICE (fabrikant: Alma Lasers)
Lightsheer Duet (fabrikant: Lumenis)
Gentle MAX Pro (fabrikant: Syneron / Candela)
Wij werken uitsluitend met apparatuur van Alma Lasers. Wij raden u aan altijd bij uw arts / huidtherapeut te vragen met welke apparatuur u wordt behandeld.

Vergoeding permanente ontharing

Er zijn indicaties van overbeharing die, afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering, voor vergoeding in aanmerking komen. Klik hier voor meer informatie.

Herstel na de laserbehandeling

Na de ingreep kan je direct weer alles doen wat je wilt. De huid kan enkele uren tot een dag rood of gevoelig zijn. Met paracetamol (is bij de meeste mensen niet nodig) of een koud kompres kan je de gevoeligheid verlichten.
De dagen na de behandeling kunnen ook dikke haren uit de huid komen. De haarzakjes zijn tijdens de behandeling kapotgemaakt door de laser. De restjes van de haren kunnen na de behandeling door de huid naar buiten komen.

Risico’s en complicaties van ontharing met laser

Na de laserbehandeling kan de huid rood of gevoelig zijn. Dit trekt snel weer weg. Ook kunnen er donkere of lichtere vlekken op de huid ontstaan. Ook dit is meestal tijdelijk. Het is wel belangrijk om twee weken (of 5 dagen na SHR) uit de zon te blijven na de behandeling. Zo voorkom je dat de huidveranderingen erger worden door de zon. Ernstige complicaties komen bijna nooit voor.

Resultaat van laserbehandeling
Voor het gewenste resultaat zijn altijd meerdere behandelingen nodig. De huid moet wel herstellen voordat een volgende behandeling plaats kan vinden. Meestal zitten er 6-8 weken tussen twee behandelingen. In het gelaat eventueel 4 weken. Na ongeveer 6 behandelingen is meestal het gewenste resultaat bereikt. Dit is wel afhankelijk van je haartype.

Prijs laser ontharen
Huidkliniek De Vliet werkt uitsluitend met FDA goedgekeurde lasers, én met ervaren huidtherapeutes. Toch zijn onze behandelprijzen scherp, en een intakegesprek gratis. Kom langs!

Beschikbare spreekuren

 

Lees verder:
Definitief ontharen
Pigmentvlek verwijderen
Huidverbetering

Een reactie op “Permanent ontharen


Reageren is niet meer mogelijk.