Pigmentvlek verwijderen

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Wat is een pigmentvlek?

Een pigmentvlek ontstaat door een bundeling van pigmentcellen. Dit noemt men ook wel hyperpigmentatie. Het is een huidaandoening waarbij sprake is van te veel pigment in de menselijke huid. Het belangrijkste pigment in de menselijke huid is melanine; een zogenoemd biologisch pigment. Daarnaast speelt ook ijzer een rol als pigment.

Melanine kan zich bevinden in de opperhuid, doordat de melanocyten meer pigment produceren (sproet) of doordat er meer pigmentcellen aanwezig zijn (moedervlek). Het pigment kan ook in de lederhuid aanwezig zijn. Een ophoping van pigmentproducerende melanocyten zorgt voor een blauw of zwart gekleurde moedervlek.

Hoe ontstaat een pigmentvlek?

Een pigmentvlek ontstaat door zonlicht of door huidveroudering. De meeste pigmentvlekken bevinden zich in het gelaat, decolleté en op de handen. Dit zijn typische plekken voor pigment door zonneschade.

Pigment behandelen

Een pigmentvlek kan geen kwaad, maar is vaak cosmetisch storend. Afhankelijk van de diepte en soort pigmentvlek wordt een peeling of een laserbehandeling geadviseerd.

Onderstaand filmpje is een animatie van het verwijderen van pigmentvlekken met een veilige en effectieve medische laser.

Een pigmentvlek kan verschillende oorzaken hebben. Lentigo solaris zijn eigenlijk zonbeschadigingsvlekjes. De huid is dan mogelijk een keer onbeschermd in de zon geweest of zelfs verbrand. Melasma is een hormonale pigmentaandoening, een dermale pigmentvlek. Deze kan ontstaan door het gebruik van ‘de pil” als anti-conceptie. Voor beide aandoeningen kunt u de huidtherapeute consulteren.

Pigmentvlek verwijderen

Een pigmentvlek kan geen kwaad, hooguit is het cosmetisch storend. Des te gelijkmatiger de teint, des te beter ziet de huid er over het algemeen uit. Wel is het van belang dat een ervaren huidtherapeut of dermatoloog de pigmentvlek beoordeeld en diagnosticeert als pigmentvlek.

Resultaat van pigment behandeling

Huidkliniek De Vliet behandeld pigmentvlekken met de Dye PL. Dit is dé Gouden Standaard voor pigmentabsorptie met een korte golflengte tussen de 550 en 600 nm. Klik op onderstaande voor / na foto voor een vergroting.

Pigmentvlek verwijderen voor en na

Pigmentvlek verwijderen voor en na foto

Na een laserbehandeling is de huid iets rood en soms minimaal gezwollen. De meeste mensen merken dat de pigmentvlek na de behandeling iets donkerder wordt, waarna hij in de navolgende dagen afschilfert. De snelheid van het afschilferen is afhankelijk van de diepte in de huid van de pigmentvlek.

Richtlijnen voor de behandeling

De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn. Na een behandeling adviseren wij 48 uur niet te zwemmen, en voor 24 uur niet bijzonder heet te douchen. Wij adviseren u niet te zonnebaden na de behandeling, en uw huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF 30/50. Uw dagelijkse bezigheden kunt u uiteraard direct weer hervatten. Na de behandeling mag u niet aan de huid krabben. U mag na de behandeling uw eigen cosmetica aanbrengen, wij kunnen u ook adviseren over de medische camouflage van Lycogel.

Peeling tegen pigment?
Een pigmentvlek kan ook met een exclusieve peeling behandeld worden. Over de keuze u te behandelen met de laser, manueel of met een peeling kan de huidtherapeut u voorlichten. Afhankelijk van de soort pigment en de diepte kan een combinatie worden geadviseerd.
Klik hier voor meer informatie over een peeling behandeling.

Kosten pigmentvlek verwijderen

Intakegesprek Vrijblijvend
Pigmentvlek verwijderen
Vanaf € 65
Wang € 95
Formaat 2 wangen € 130
Groter formaat gelaat € 170
2 Handen € 170
Decolleté € 170

Consult over uw pigmentvlekken?

Wilt u meer informatie over de geschikte behandeling voor uw huid? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek krijgt u representatieve voor / na foto’s te zien van een behandeling.

U kunt via onderstaande button een afspraak maken in een beschikbaar spreekuur.

Maak een afspraak

Lees hier verder: Wat is een pigmentvlek?

 

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren huidtherapeuten
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Goed bereikbaar in Leiden

Lees verder:
Tatoeage verwijderen
Definitief ontharen
Acné behandelen