Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Pixel Peel behandeling

Dé 2-in-1 behandeling voor een stralendere huid: laat de huid er gezonder, stralender en verfijnder uitzien door middel van microneedling en een TCA (Trichloorazijnzuur) peeling.

Indicaties voor de Pixel Peel

 • Dikke huid / verhoornde huid
 • Mannenhuid
 • (Acne) Littekens
 • Grove poriën
 • Structuurverbetering
 • Kleurverbetering (frisse glow)
 • Striae
 • Fijne lijntjes en rimpels

Behandeling

De microneedling pen heeft 11 micronaaldjes die de huid ‘bestempelen’. Daarmee worden kleine kanaaltjes in de huid gecreëerd die ervoor zorgen dat de huid een 80% betere opname heeft van actieve werkstoffen. Ook worden door deze ‘huidbeschadiging’ de fibroblasten gestimuleerd en dit bevordert de aanmaak van collageen en elastine om te huid te verstevigen en te vernieuwen. Door dit proces wordt de huid geherstructureerd. Afhankelijk van de indicatie wordt de diepte van de naaldjes bepaald en kan er dus gevarieerd worden in intensiteit. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen redelijk te verdragen; optioneel kan een verdovingscrème ingezet worden.

Na de microneedling wordt de TCA peeling aangebracht. De intensiteit van de TCA peeling wordt door de huidtherapeut bepaald. Ook de TCA peeling wordt dus 80 % beter opgenomen en gaat direct de chemische reactie met de huid aan. Hierdoor is vaak maar een enkel laagje nodig om de gewenste ‘frosting’ te bereiken. Dit is een reactie van de huid waarbij de bovenste huidlaag een beetje wittig kleurt. De huid gaat deze huidlaag de dagen na de behandeling afstoten. TCA geeft een branderig gevoel en dit gevoel zal alleen maar intenser worden als er van tevoren ook al geneedled is.

Downtime

Na de behandeling is de huid egaal rood en mogelijk licht gezwollen en voelt deze branderig en gestimuleerd aan. Zwelling kan soms 2 dagen tot een week aanhouden omdat de wondgenezing in gang is gezet. Bij een TCA peeling gaat de huid vervellen, dit gebeurt meestal 1 of 2 dagen na de behandeling en houdt wel zo’n 5 tot 7 dagen aan. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. De huid is de eerste week na deze behandeling extra kwetsbaar. Daarom raden wij af om je eigen make-up producten te gebruiken. Alleen minerale make-up mag gebruikt worden, omdat deze de huid niet afsluit. De minerale make-up producten van Jane Iredale zijn in onze kliniek verkrijgbaar. Het is raadzaam te allen tijde, maar zeker tot 4 weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken.

Aantal behandelingen

De hoeveelheid benodigde behandelingen met de pixel peel hangt af van het gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin de huid verkeert is van belang om te bepalen hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. Gemiddeld worden 3 tot 4 behandelingen geadviseerd, waarbij steeds een interval van 4 tot 6 weken wordt aangehouden. Je kunt deze behandeling afwisselen met andere huidstimulerende behandelingen, zoals chemische peelings en lasertherapie. Om het resultaat zoveel mogelijk te onderhouden raden wij sterk aan om de huidverbeterende producten van Dermaceutic te gebruiken en de behandelingen jaarlijks te herhalen.

Eindresultaat

Het resultaat van de behandeling zorgt voor een verbetering van de structuur en doorbloeding van de huid. Grovere poriën of littekens worden meer egaal aan het huidoppervlak. Striae en littekens kunnen aanzienlijk verbeteren, lijntjes worden dunner en de structuur wordt mooier. Collageenstimulatie kan tot 6 maanden doorwerken na de laatste behandeling. Het uiteindelijke resultaat is daarom pas tegen die tijd te beoordelen en verschilt per persoon. Het is onder andere afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen en de diepte waarin behandeld is.

Vóór de behandeling

 • Voor een optimaal resultaat kun je je huid enkele weken voor de behandeling thuis voorbereiden met de producten van Dermaceutic. Dit verbetert de doorlaatbaarheid van de huid waardoor de behandeling effectiever is.
 • Indien er op de dag van de behandeling een koortslip optreedt, moet de afspraak verzet worden.
 • Bij het gebruik van injectables (spierontspanners & fillers) moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
 • Bij gebruik van huidverdunnende medicatie mag er geen behandeling plaatsvinden.
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinolcrème of -serum / vitamine A-zuur crème.
 • Voor mannen is het aan te raden zich niet binnen 24 uur van de behandeling in het gezicht te scheren.
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid.
 • De behandeling mag niet tijdens zwangerschap en/of borstvoeding plaatsvinden.

Na de behandeling

 • Tot 4 weken na de peeling dien je de zon of zonnebank te vermijden, de huid is na een peeling gevoeliger voor zonlicht en hierdoor kwetsbaarder.
 • Gebruik wanneer je naar buiten gaat zeker de eerste 4 weken een SPF vanaf factor 30.
 • Krabbel niet aan velletjes/korstjes, dit voorkomt littekenvorming. Knip indien nodig velletjes af met een schone schaar.
 • Na de behandeling mag je 48 uur niet sporten, zwemmen of naar de sauna.
 • Bij het gebruik van injectables (spierontspanners & fillers) moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
 • Gebruik minimaal 5 dagen geen huidverzorging met actieve ingrediënten (vitamine A en C), parabenen en parfum.

Aanbevolen producten

De behandeling kan ondersteund worden door het gebruik van de producten van Dermaceutic. Deze producten bevatten hoge concentraties werkstoffen die onze behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. De huidtherapeut zal met je bespreken welke producten voor jou het meest geschikt zijn.

Bijwerkingen

De Pixel Peel is een 2-in-1 behandeling die niet voor iedere huid is weggelegd. Microneedling is veilig op een donkere huid, maar met de TCA peeling zijn we wat voorzichtiger; bij sommige huidtypes is de kans op hyperpigmentatie door de TCA peeling namelijk groter. De behandeling is 2x zo intensief als de 2 behandelingen los van elkaar, dus hou rekening met het advies van de huidtherapeut of deze behandeling bij jouw huid past. De peeling dringt vele malen dieper in de huid en kan dus voor intensievere schilfering zorgen; hierbij is het erg belangrijk dat je van de velletjes afblijft om littekenvorming te voorkomen. De infectiegevoeligheid wordt ook groter.