Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Plasmage

Een plasmagebehandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van huidveroudering (zoals rimpels) en huidoneffenheden. Wij gebruiken hiervoor het Plasmage apparaat. Het apparaat werkt op basis van plasma-energie en kan uitsluitend worden gebruikt door artsen en gespecialiseerde huidtherapeuten.

Voor-en-na foto van een plasmage behandeling + TCA peeling

Indicaties voor Plasmage

 • Huidverstrakking voor specifieke zones
 • Littekens
 • Striae
 • Xanthelasma (cholesterolbultjes)
 • Huidoneffenheden

Behandeling

Plasma bestaat uit geïoniseerde moleculen en wordt in de natuurkunde gezien als de vierde vorm die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas. Wanneer het puntje van de naald met plasma boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt. Dit is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasmastraal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een liftend effect ontstaan. Het wondgenezingsproces van de huid wordt in gang gezet, waardoor de cellen in de lederhuid (fibroblasten) geprikkeld raken en collageen en elastine aanmaken. Hierdoor wordt de huid steviger en elastischer en kunnen fijne lijntjes en rimpels in het gezicht aanzienlijk worden verminderd. Tijdens de behandeling is vaak al direct zichtbaar wat het resultaat van de behandeling wordt. Vóór de behandeling wordt er plaatselijk op de huid een verdovingscrème aangebracht. Dit haalt de scherpe randjes van de behandeling af, maar de behandeling zal nog wel voelbaar blijven.

Voor / direct na / 1 week na de behandeling (klik op foto voor vergroting)

Downtime

Bij de specifieke zones waar behandeld is, komt vaak veel zwelling kijken. Er vormen zich direct korstjes op de huid en het voelt droog en jeukerig aan. Gemiddeld zijn de korstjes in het gelaat 5 tot 7 dagen aanwezig. Op de hals en decolleté of andere plekken op het lichaam kan dit tot 10 dagen of langer duren. De zwelling kan de eerste dagen verder toenemen, maar zal na 2-3 dagen gaan afnemen. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. Zorg dat uw huid goed beschermd is tegen daglicht.

Aantal behandelingen

Plasmage geeft vaak in 1 tot 2 behandelingen al het gewenste resultaat. Er wordt wel geadviseerd dit resultaat te onderhouden met huidverbeterende behandelingen bij de huidtherapeut. Het ligt aan de conditie van de huid of een (twee)jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig is.

Combinatiebehandeling

Plasmage wordt vaak op specifieke zones ingezet om de huid te verstrakken. Zo kunnen we na een bovenooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek met de plasmabehandeling vaak een mooie aanvulling geven voor de onderoogleden (deze komen vaak niet in aanmerking voor operatie).

Voor een algehele huidverbetering kan de behandeling gecombineerd worden met de Clearlift en Fractional (Erbium:YAG 2940 nm) laser. Dit is wel een vrij intensieve behandeling; onderschat de downtime hierbij niet en denk goed na of de behandeling bij u past. Deze behandelingen worden dan ook vaker apart van elkaar gedaan.

Eindresultaat

Het definitieve resultaat is pas na ongeveer 3-6 maanden zichtbaar, omdat de collageenstimulatie ook na de behandeling nog blijft doorwerken. Om de huidveroudering zoveel mogelijk te vertragen raden wij aan deze behandeling 1x per 2 jaar te herhalen. Daarnaast is het aan te raden om de juiste stimulerende producten te blijven gebruiken om het resultaat zo lang mogelijk vast te houden.

Vóór de behandeling

 • De huid dient minimaal 2 tot 4 weken voorbereid te worden met onze stimulerende producten van Dermaceutic.
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid of donker huidtype.
 • De zon moet vermeden worden tijdens het gehele behandelproces. De winterperiode is daarom de beste behandeltijd.
 • Beharing in het behandelgebied dient de avond voor de behandeling geschoren te worden.
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling. De afspraak moet in dat geval verzet worden.

Na de behandeling

 • Gebruik na de behandeling de eerste 5 dagen panthenolcrème van Dermaceutic om de huid te ondersteunen tijdens het herstel.
 • Na de behandeling raden wij aan om 7 dagen niet te zwemmen, geen gebruik te maken van de sauna en de eerste 24 uur na de behandeling geen hete douche te nemen en niet te sporten.
 • Krabbel niet aan korstjes, dit kan littekenvorming geven.
 • Gebruik geen stimulerende / gespecialiseerde huidverzorgingsproducten tot de korstjes volledig zijn verdwenen.
 • Zonnebrandcrème vanaf SPF 30 moet 4 tot 8 weken na de behandeling regelmatig worden aangebracht (Sun Ceutic of K-Ceutic)

Aanbevolen producten

De behandeling moet ondersteund worden door de producten van Dermaceutic. Deze producten bevatten hoge concentraties werkstoffen en zullen het resultaat verbeteren. Vitamine A en C zijn onmisbaar bij huidstimulerende behandelingen. De huid geneest hierdoor beter en geeft een betere vorming van collageenweefsel. De huidtherapeut zal met je bespreken welke producten voor jou het meest geschikt zijn.

Bijwerkingen

Complicaties na de behandeling zijn zeldzaam maar mogelijk. Om het risico op complicaties zo laag mogelijk te houden mag de behandeling absoluut niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid; hierdoor kunnen tijdelijk donkere of lichte pigmentvlekken ontstaan. Om pigmentverschuivingen te voorkomen moet er tot minimaal 4 weken na de behandeling een goede zonnebrandcrème gebruikt worden. Ook als een huid niet zongebruind is kan alsnog een tijdelijke pigmentverschuiving ontstaan. Ook kan er na de behandeling een langdurige roodheid voorkomen. Infectie behoort ook tot een mogelijke bijwerking.

Lees verder:
Cosmetische behandelingen in Leiden
Mogelijkheden van huidverjonging
Behandeling tegen zweetoksels: Hyperhidrosis behandeling Leiden

Een reactie op “Plasmage


Reageren is niet meer mogelijk.