Puntjes bestraling verwijderen

Onze kliniek ontvangt een 8.6 uit 10 over 268 reviews

Tatoeagepuntjes bestraling verwijderen

Wanneer iemand een radiotherapie (bestraling) behandeling moet ondergaan, wordt in sommige gevallen markers aanbracht in de vorm van kleine tatoeage puntjes. Wanneer alle bestralingsbehandelingen achter de rug zijn blijven de markers zichtbaar. Dit kan storend zijn en soms zelfs confronterend. Met de Nd;YAG 1064 laser kunnen deze markers worden verwijderd.

Tatoeage bestraling

Veel mensen krijgen tijdens een periode van bestralingen enkele puntjes getatoeëerd als marker om iedere keer 100% op dezelfde plek te behandelen. Wanneer deze markers op een zichtbare plaats zijn aangebracht, wordt dit vaak als confronterend ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn ervoor nodig?

Meestal zijn de tatoeage puntjes niet diep in de huid gezet en de ervaring is dat ze vrij snel verdwenen zijn na behandeling. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om de markers volledig te verwijderen. Een behandeling vindt om de 6 tot 8 weken plaats.

Welk resultaat kunt u verwachten?

Na de behandelingen zijn de markers volledig verwijderd.

Onze huidtherapeute kan u adviseren over de verwachting bij uw markers. Huidkliniek De Vliet uit Leiden is gespecialiseerd in laserbehandelingen. Wilt u vrijblijvend advies over het verwijderen van tatoeage puntjes bestraling?

Maak een afspraak