Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Puntjes bestraling verwijderen

Tatoeagepuntjes bestraling verwijderen

Wanneer iemand een radiotherapie (bestraling) behandeling moet ondergaan, wordt in sommige gevallen markers aanbracht in de vorm van kleine tatoeagepuntjes. Wanneer alle bestralingsbehandelingen achter de rug zijn, blijven deze markers zichtbaar. Dit kan storend zijn en soms zelfs confronterend. Met de Nd;YAG 1064 laser kunnen deze markers worden verwijderd.

Tatoeage bestraling

Veel mensen krijgen tijdens een periode van bestralingen enkele puntjes getatoeëerd als marker om iedere keer 100% op dezelfde plek te behandelen. Wanneer deze markers op een zichtbare plaats zijn aangebracht, wordt dit vaak als confronterend ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn ervoor nodig

Meestal zijn de tatoeagepuntjes niet diep in de huid gezet en de ervaring is dat ze vrij snel verdwenen zijn na behandeling. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om de markers volledig te verwijderen. Een behandeling vindt om de 6 tot 8 weken plaats.

Welk resultaat kun je verwachten

Na de behandelingen zijn de markers volledig verwijderd.

Onze huidtherapeute kan je adviseren over de verwachting bij jouw markers. Huidkliniek De Vliet uit Leiden is gespecialiseerd in laserbehandelingen. Wil je vrijblijvend advies over het verwijderen van tatoeagepuntjes na bestraling?

Maak een afspraak