Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 401 reviews

Rimpels verwijderen

Rimpels verwijderen

Met het ouder worden van de huid ontstaan bij de meeste mensen rimpels. Iedere rimpel is anders. Er zijn statische rimpels (die bij een neutraal gezicht altijd zichtbaar zijn), mimische rimpels (rimpels die tevoorschijn komen wanneer je lacht, boos kijkt, etc.) en diepere groeven. Veel mensen storen zich aan de ouder wordende huid en de daarbij ontstaande rimpels. Huidkliniek De Vliet kan de huid verjongen met de fractional laser. Dit is een veilige oppervlakkige laser, waarbij rimpels worden verminderd en de huid van veel betere kwaliteit wordt.

Pigmentvlekken zijn ook een teken van huidveroudering. Klik hier voor meer informatie over het verwijderen van pigmentvlekken.

Rimpels verwijderen met laser

Kleine rimpeltjes ontstaan door verschillende oorzaken: levensstijl (eten, drinken, roken, stress), onder invloed van weersomstandigheden of gewoon genetisch bepaald. Het gevolg is in alle gevallen dat door het afnemende collageen het volume van de huid afneemt, en door deze afnemende elasticiteit ook de veerkracht en herstellend vermogen worden beperkt. Hierdoor ontstaan kleine rimpeltjes of craquelé huid.

Rimpels verwijderen, pixel behandeling, fractional laser voor en na foto, pixel voor na, erbium laser behandeling, CO2 laserbehandeling
Voorbeeld van voor / na foto na fractional laserbehandeling pigmentvlekken en rimpels verwijderen.

Voor effectieve huidverjonging in het gezicht en de hals wordt eventueel een fractional laserbehandeling geadviseerd. Wanneer u advies wilt over een compleet behandelplan voor uw verouderde huid, vindt u hier meer informatie: Huidverjonging 360°. In samenwerking met Kliniek Vrijdag (in hetzelfde pand gevestigd als Huidkliniek De Vliet, locatie Leiden) kan eventueel ook voor een cosmetische behandeling met injectables of fillers worden gekozen.

Fractional laserbehandeling

De Erbium YAG 2940 fractional laser reageert zeer selectief op water in uw huid. Daardoor is de laser in staat zeer selectief uw bovenste huidlaag te vernieuwen, zonder dat het u pijn doet. Het collageen wordt verstevigd en een nieuwe fitte huid verschijnt.

In het volgende filmpje ziet u een fractional laserbehandeling in de praktijk. Deze behandeling verstrakt en verbetert de huid. Voor een fractional laserbehandeling is geen verdoving nodig,

De fractional laser behandeling kan variëren van zeer mild tot zeer krachtig, net wat uw huid nodig heeft. (zie onderstaand tussen haakjes).

– Preventief (mild)
– Doffe jonge huid, opkomende craquelé rimpeltjes (medium)
– Diepe craquelé rimpeltjes, diepere rimpels (medium+)
– Ernstig verouderde stevige huid (krachtig)
– (Acné) littekens (krachtig+)

Lees hier meer informatie over een fractional laserbehandeling.

Richtlijnen voor de behandeling rimpels verwijderen

De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn. Na een behandeling adviseren wij 1 week niet te zwemmen, en 24 uur lang niet bijzonder heet te douchen. Uw dagelijkse bezigheden kunt u uiteraard direct weer hervatten. Na de behandeling mag u niet aan de huid krabben. Wij adviseren niet te zonnebaden na de behandeling, en je huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF 30/50. Je mag na de behandeling je eigen cosmetica aanbrengen, dit mag echter niet irriteren.

Rimpels verwijderen met Clearlift laserbehandeling

Clearlift is de nieuwste innovatie voor huidverjonging. Het is een zogenaamde niet-ablatieve laser die de laserstraal gefractioneerd in uw huid brengt zonder de opperhuid te beschadigen. De behandeling is zeer geschikt voor de 30+ huid en kan het hele jaar door worden uitgevoerd, dus ook in de zomer. Ook een getinte huid kan met deze gefractioneerde laser veilig worden behandeld. Het wordt ook wel een ‘lunchtime treatment genoemd’; bij de ClearLift-behandeling bent u direct na de behandeling toonbaar en kunt u uw bezigheden en werkzaamheden hervatten. Lees hier meer over de Clearlift behandeling.

Gezicht fractional of peeling nieuwe huidPeeling

Ook een peeling is een veelgebruikte methode voor huidverjonging. Het is een zeer effectieve behandeling, mits de huidtherapeute er ervaren mee is en de juiste kwaliteit peeling gebruikt.
U kunt hier meer lezen over een peelingbehandeling.

Afhankelijk van de diagnose (preventief, mild, behoorlijk of uitgebreid) wordt een behandelplan gemaakt. Dan wordt ook geadviseerd hoeveel behandelingen u nodig heeft. Over het algemeen zijn 2-4 behandelingen noodzakelijk.

Consult voor uw rimpelbehandeling?

Voor iedere behandeling heeft u een intakegesprek met de huidtherapeute. Zij adviseert wat voor u de beste behandeling is. U kunt online direct een vrijblijvende afspraak plannen wanneer het u uitkomt:

Afspraak maken

Lees meer informatie over:
Huidverjonging 360°
Acne behandeling
Definitief ontharen