Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Soprano laser

Soprano laser

ALMA Lasers is wereldwijd één van de grootste fabrikanten voor dermatologische laserbehandelingen. De bekendste lasers zijn de Harmony XL, en de Soprano ICE of Soprano XL (Soprano Laser). Wat is een laser? Voor welke behandeling is welke laser geschikt? Waarom zou ik kiezen voor een wetenschappelijk bewezen laser? Waarom zijn laserbehandelingen onder beleid van Minister Schippers van Volksgezondheid voorbehouden behandelingen geworden?

Dit artikel is een complete bloemlezing voor iedereen die zich verdiept voor een laserbehandeling.

Wat is een laser?

In het lichtspectrum maken we onderscheidt in zichtbaar en niet zichtbaar licht. Dit wordt aangeduid met een getal.

Soprano ontharen leiden, laserontharing, laserbehandeling harmony xl alma lasers permanent ontharenHet spectrum begint met UV licht. Dit licht kan schadelijk zijn voor huid en ogen. Daarna verschijnt het zichtbare spectrum. Hierdoor zijn kleuren zichtbaar; met de primaire kleuren blauw, groen, rood worden de andere zichtbare kleurcombinaties gemaakt.

Wanneer je praat over een goede laser, heeft deze een zuivere golflengte, waarmee een target kan worden behandeld. Met een groene laser (ca 540 nm) kan roodheid (bijvoorbeeld couperose, rosacea, spider neavi) worden behandeld. Het target van 650 nm is het pigment in het haarfollikel, dat is de ideale golflengte om te ontharen.

Voor welke behandeling is welke laser geschikt?

Huidkliniek De Vliet is de enige kliniek in Leiden die de Harmony XLi Pro heeft. Wij hebben daarvoor gekozen om de behandeling zo veilig, comfortabel en efficiënt mogelijk te laten zijn. De Harmony XLi Pro is een platform, waarop verschillende lasers aan te sluiten zijn. De volgende golflengtes zijn beschikbaar op de Harmony XLi Pro:
420 nm Acne
532 nm QS Tatoeage verwijderen lichte kleuren
540 nm Roodheid (couperose, rosacea, spider neavi)
570 nm Pigmentvlekken
650 nm Definitief ontharen
1064 LP nm Ontsierende beenvaten
1064 QS Tatoeage verwijderen donkere kleuren
1064 QS fractional Clearlift huidverjonging
2940 Er Rimpels en huidverbetering
2940 Er full beam (acne-, automutilatie-), Littekens

De Soprano Laser is de koning op het gebied van definitief ontharen. Snel, pijnloos, effectief en veilig. De Soprano ICE behandeld met een golflengte van 810 nm. Met deze golflengte worden de stamcellen en eiwitten van de haarfollikels effectief uitgeschakeld.

Waarom zou ik kiezen voor een wetenschappelijk bewezen laser?

Wanneer een golflengte niet exact is of niet de juiste kracht heeft, dan is de behandeling niet veilig en niet efficiënt. Hetzelfde geldt voor de behandelend specialist. De pulse duur en kracht van de laserbehandeling wordt ingesteld op basis van de aandoening en het huidtype van de client. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een ervaren BIG geregistreerde huidtherapeute, die behandeld dagelijks allerlei huidaandoeningen met laserapparatuur. Veilig en efficiënt.

Wat is SHR / Soprano ontharen?

SHR ontharen is een gepatenteerde technologie door fabrikant ALMA Lasers. Met deze baanbrekende technologie is ontharen veiliger en comfortabel geworden. Met definitief ontharen met SHR wordt niet met één pulse het haarfollikel kapot gelaserd (en de omliggende huid beschadigd), maar geleidelijk. De pulsen (met de juiste golflengte), volgen elkaar razendsnel op. Zo wordt het target (haarfollikel) snel kapot gemaakt, maar wordt de omliggende huid niet beschadigd.

De behandelmethode is geschikt voor alle huidtypes (huidtype I t/m VI). Meestal zijn 5-8 behandelingen nodig. Huidkliniek De Vliet beschikt over definitief ontharen met SHR.

Hopelijk is bovenstaande informatie toereikend voor een goede beslissing voor een laserbehandeling.

Voor een vrijblijvend consult kunt u contact opnemen met onze locatie in Leiden op 088-0042703. Ook kunt u online een afspraak maken.

Maak een afspraak

Lees meer informatie over:
Peeling
Fractional laser
Striae behandelen
Fibromen verwijderen