Spider naevus

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Wat is een spider naevus?

Een spider naevus, in de volksmond ‘spider’ of ‘spinnetje’ genoemd, is een veel voorkomende bundeling van vaatjes in de huid. De afwijking bestaat uit een rode stip, die meestal zo een 2 mm of kleiner is (de spinnenkop). De stip kan iets boven de huid verheven zijn.  Vanuit het centrum gaan een aantal kleine bloedvaatjes uit. Een spider is herkenbaar door wanneer je op het stipje drukt de roodheid verdwijnt. Bij het loslaten vullen de vaatjes zich weer direct.

Spider of spinnetje bevindt zich voornamelijk op het gelaat, de hals, nek, onderarmen en handen.

spider naevi verwijderen voor en na foto, spinnetje laseren, vaatjes verwijderen neus, spider neavus, spider naevus Voorbeeld van een client met een spider naevus (spinnetje) voor en na de behandeling.

Oorzaken spider naevus

Spider naevi (spider of spinnetje) ontstaan door verwijding van de kleine bloedvaatjes. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Een spider naevus kan al op kinderleeftijd voorkomen, maar ook ontstaan op latere leeftijd.

Hoe kan een spider naevus behandeld worden?

Huidkliniek De Vliet verwijdert Spider naevi in slechts één of twee behandelingen met onze doeltreffende en veilige vaatlaser. Hierbij wordt gebruik gemaakt van IPL of lasertherapie op de Harmony XL laser. Het licht van de IPL of laser heeft de juiste golflengte om te worden geabsorbeerd door hemoglobine (roodheid) in het bloedvat. De spider wordt daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd.

U kunt online een vrijblijvende intakeafspraak maken met onze ervaren huidtherapeute. Bekijk daarvoor de:

Beschikbare spreekuren

Lees verder
Vaatlaser behandeling
Couperose verwijderen
Rosacea behandelen
Huidverjonging 360