Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Spider naevus

Een spider naevus, in de volksmond ‘spider’ of ‘spinnetje’ genoemd, is een veel voorkomende bundeling van bloedvaatjes in de huid. De afwijking bestaat uit een rode stip, die meestal zo’n 2 mm of kleiner is (de spinnenkop). De stip kan iets boven de huid verheven zijn. Vanuit het centrum gaan een aantal kleine bloedvaatjes uit. Een spider is herkenbaar doordat wanneer je op het stipje drukt, de roodheid verdwijnt. Bij het loslaten vullen de vaatjes zich direct weer.

Spiders of spinnetjes bevinden zich voornamelijk op het gelaat, de hals, nek, onderarmen en handen.

spider naevi verwijderen voor en na foto, spinnetje laseren, vaatjes verwijderen neus, spider neavus, spider naevus
Voor-en-na foto spider naevus (spinnetje)

 Oorzaken spider naevus

Spider naevi (spiders of spinnetjes) ontstaan door verwijding van de kleine bloedvaatjes. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Een spider naevus kan al op kinderleeftijd voorkomen, maar kan ook ontstaan op latere leeftijd.

Behandelmethode

Huidkliniek De Vliet verwijdert spider naevi in slechts één of twee behandelingen met onze doeltreffende en veilige vaatlaser. Hierbij wordt gebruik gemaakt van IPL of lasertherapie op de Harmony XL laser. Het licht van de IPL of laser heeft de juiste golflengte om te worden geabsorbeerd door hemoglobine (roodheid) in het bloedvat. De spider wordt daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd.

Lees verder
Vaatlaser behandeling
Couperose verwijderen
Rosacea behandelen
Huidverjonging 360