Striae behandeling Leiden

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Striae behandeling Leiden

Huidkliniek De Vliet is gevestigd in Leiden. Wij zijn gespecialiseerd in veelvoorkomende specifieke huidbehandelingen. Wij werken uitsluitend met wetenschappelijk bewezen, FDA goedgekeurde, veilige huidlasers. Striae behandelen wij erg veel middels de specifieke gefractioneerde Erbium laser.

Striae behandeling, striae verwijderen Leiden, striae vager maken, striae vervagen

Striae op buik na zwangerschap

Striae is gescheurd bindweefsel, waarvan strepen op de huid van het lichaam zichtbaar kunnen worden. Het ontstaat voornamelijk indien de huid in korte tijd een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Ze kunnen echter ook ontstaan op borsten of dijen als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Een andere groep waarbij het verschijnsel vaak voorkomt, is bodybuilders. Daarnaast zijn er enkele syndromen beschreven waardoor men striae zou kunnen krijgen; syndroom van Cushing en het Marfansyndroom

Het bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paarsrode strepen die na enkele jaren kunnen overgaan in witte littekens. De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar.

Behandeling van striae

Striae, ook wel huidstriemen of stretch marks genoemd, behandelen wij bij in de Huidkliniek met een gefractioneerde laser. Met de behandeling kunnen wij de oppervlakte van de huid aanzienlijk egaler maken en het contrast in de kleuren van de striae en de omringende huid sterk verminderen. Kortom: De huid wordt egaler waardoor de striae veel minder opvallend is.

De behandeling is vrijwel pijnloos. Het voelt alsof er met elastiekjes tegen de huid van het te behandelen gebied worden geschoten. De behandeling wordt uitgevoerd met de Erbiumlaser van Alma Lasers. Dit is een laser uit het topsegment die voorzien is van een Amerikaans FDA-keurmerk. Een FDA-keurmerk garandeert dat de laser veilig is.

Is de laserbehandeling voor striae voor iedereen geschikt?

De laserbehandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. Er zijn een aantal contra indicaties die met u worden doorgenomen tijdens ons gratis intakegesprek. Hierin bespreken wij uw wensen en de uitvoering van de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen.

Striae zijn onschuldig maar worden door de meeste mensen als ontsierend ervaren; een effectieve behandeling is echter nog niet gevonden. De striae is echter wel minder zichtbaar te maken. De strepen kunnen smaller worden gemaakt middels ablatieve lasertherapie. Ook kan de huid wat vlakker worden; meestal is een bepaald hoogte verschil (reliëf) voelbaar.

Om een diagnose van uw striae te maken, en een beeld te schetsen welke verbetering behaald kan worden, kunt u een vrijblijvende intake afspraak maken. Dit kan via 088-0042703.

Ook kunt u online een afspraak plannen in onze agenda voor een intakegesprek over striae behandelingen. Bekijk daarvoor de

Beschikbare spreekuren

Meer informatie op de website
Huidverbetering
Laserontharing
Peeling behandeling
Acne behandeling