Striae verwijderen

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Striae verwijderen

Striae is gescheurd bindweefsel, waarvan strepen op de huid van het lichaam zichtbaar kunnen worden. Het ontstaat voornamelijk indien de huid in korte tijd een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Ze kunnen echter ook ontstaan op borsten of dijen als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Een andere groep waarbij het verschijnsel vaak voorkomt, is bodybuilders. Daarnaast zijn er enkele syndromen beschreven waardoor men striae zou kunnen krijgen; syndroom van Cushing en het Marfansyndroom. Striae verwijderen is niet eenvoudig. Huidkliniek De Vliet is gespecialiseerd in het verminderen en vervagen van striae.

Het bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paarsrode strepen die na enkele jaren kunnen overgaan in witte littekens. De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar. Striae zijn onschuldig maar worden door de meeste mensen als ontsierend ervaren.

Behandeling van striae

Striae, ook wel huidstriemen of stretch marks genoemd, behandelen wij bij in de Huidkliniek met een gefractioneerde Erbium laser. Met de behandeling kunnen wij de oppervlakte van de huid aanzienlijk egaler maken en het contrast in de kleuren van de striae en de omringende huid sterk verminderen. Kortom: De huid wordt egaler Striae behandeling, striae verwijderen Leiden, striae vager maken, striae vervagenwaardoor de striae veel minder opvallend is.

De behandeling is met de ablatieve gefractioneerde laser, in combinatie met de 540.

De ablatieve gefractioneerde laser verdampt de bovenste huidlaag. Deze laser maakt de striemen beduidend smaller en vlakker. Het voelt alsof er met elastiekjes tegen de huid van het te behandelen gebied worden geschoten.

De 540 haalt de paarsrode kleur uit de huid. Door de combinatiebehandeling is de striae veel minder zichtbaar. De behandeling wordt uitgevoerd met de nieuwste laser van ALMA Lasers. Dit is een laser uit het topsegment die voorzien is van een Amerikaans FDA-keurmerk. Een FDA-keurmerk garandeert dat de laser veilig is.

Is de laserbehandeling tegen striae voor iedereen geschikt?

De laserbehandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. Er zijn een aantal contra indicaties die met u worden doorgenomen tijdens ons gratis intakegesprek. Hierin bespreken wij uw wensen en de uitvoering van de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Striae behandelen is bij iedereen anders. Hoe groot is het gebied? Hoe lang is de striae er al? Hoe diep zijn de striae? Welke kleur heeft de striae? Striae vervagen, zodat het andere mensen niet meer opvalt, is het doel. Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen noodzakelijk om resultaat te behalen. De striae wordt smaller, vlakker en krijgt dezelfde kleur als uw huid.

Kosten striae behandeling

Intakegesprek Gratis
Littekens & striae
Vanaf € 90
oplopend tot
Groot gebied (+ 200 cm2) € 225

Om een diagnose van uw striae te stellen en een beeld te schetsen welke verbetering behaald kan worden, kunt u een vrijblijvende intake afspraak plannen. Dit kan via 088-0042703.

Ook kunt u online een afspraak plannen in onze agenda voor een intakegesprek over striae behandelingen. Bekijk daarvoor de

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Permanent ontharen
Pigmentvlek verwijderen
Tatoeage verwijderen
Peeling behandeling