Tatoeage verwijderen

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Tatoeage verwijderen

Ongeveer 20% van de mensen met een tatoeage krijgt daar vroeg of laat spijt van. Tegenwoordig is het goed mogelijk om te kiezen voor tatoeage verwijderen. Er zijn daar wel een aantal nuances aan gebonden. Het laserapparaat moet veilig en kwalitatief zijn, niet alle kleuren tatoeages zijn even eenvoudig om te verwijderen, en het is verstandig bij een gerenommeerde kliniek of arts onder behandeling te gaan.

Huidkliniek de Vliet werkt met de Gouden Standaard voor tatoeageverwijdering; De Q-Switched Nd;YAG 1064 & 532. Dit is een ultrakorte laserpulse, die zich richt op het melanine (de pigment) van de tatoeage. 1064 nm is effectief voor zwarte en donkerblauwe kleuren en 532 nm voor de rode kleur.

Huidkliniek De Vliet tatoeage verwijderen resultaat

Onderstaande video toont de huidreactie bij het verwijderen van een tatoeage.

Wij werken met FDA goedgekeurde lasers van ALMA Lasers. De FDA is een Amerikaanse overheidsinstantie. Zij reguleren de Amerikaanse gezondheidszorg. Een goedkeuring ontvang je alleen indien de laser veilig en effectief is. Er zijn slechts enkele laserfabrikanten (veelal de grote, internationaal opererende) FDA goedgekeurd.

Hoe werkt tatoeage verwijdering?

U komt bij onze huidtherapeute op gratis intakegesprek. Zij zal u heel concreet vertellen hoeveel behandelingen u nodig heeft, en hoeveel het gaat kosten. Bel 088-0042703 om een afspraak te maken voor een intakegesprek.  Om online een afspraak te maken klik hier.

Over het algemeen is het zo dat een donkere tatoeage eenvoudiger te verwijderen is dan een lichte tatoeage. Het contrast tussen de kleur van de tatoeage en de huid is dan vaak groter, waardoor de energie meer door het tatoeage pigment wordt geabsorbeerd.

Het verwijderen van een tatoeage is verder afhankelijk van de grootte. Een tatoeage van 10×10 cm kan in zijn geheel worden verwijderd, een grotere tatoeage moet vaak in tweeën of zelfs in drieën.

Het verwijderen van een tatoeage kan in theorie in 4-6 keer. Maar het kan ook zijn dat uw tatoeage veel lichte kleuren bevat en wat groter is, dan heeft u meer sessies nodig. Na iedere behandeling ziet u vooruitgang.

Let voor uw keuze voor een kliniek goed op het merk laser (wij werken met de FDA approved Harmony XLi, laser: QSwitched Nd;YAG 1064 & 532), en de ervaring van de huidtherapeut of arts op dit gebied.

Resultaat tatoeage verwijdering

Resultaat tatoeage verwijderen foto tatoeage verwijdering tattoo laseren foto

Tatoeage verwijderen na 1e behandeling.

Bovenstaande foto is het resultaat na 1 behandeling.

Tattoo verwijderen, tatoo verwijderen, tatoo laseren, tattoo laseren, tattoo weghalen, tatoo weghalen, tatoeage weghalen, tatoeage verwijderen, tatoeage laseren Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Katwijk

Tattoo verwijderd na enkele behandelingen.

Minder behandelingen nodig

Voor een perfect eindresultaat is geduld nodig; Met de QSwitched Nd;YAG 1064 & 532 zijn dit gemiddeld 5 tot circa 10 laserbehandelingen. Bij de traditionele lasers moet u rekening houden met gemiddeld 10 à 15+ behandelingen. Huidkliniek De Vliet adviseert u na een laserbehandeling circa 2 maanden rust te nemen. Per jaar kunt u 6 a 7 laserbehandelingen laten uitvoeren. Wanneer uw huid tussendoor niet voldoende is herstelt, bestaat de kans op beschadiging of een minder effectieve behandeling.

Tijdens de behandeling verkleurt de tatoeage inkt vaak grijsachtig. Dit tijdelijke effect wordt laser snow genoemd. Deze reactie verdwijnt binnen enkele minuten. Na de behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op. Tijdens het gehele behandeltraject dient u de huid goed te beschermen tegen uv-straling: gebruik altijd een goede zonnebrandcrème met minimaal een beschermingsfactor van 50.

Veel gestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om mijn tattoo te verwijderen?

Dit hangt van een aantal factoren af, zoals kleurgebruik, wijze van tatoeëren, inktsoort, reactie van de huid. Donkergekleurde tatoeages zijn vaak met 6 behandelingen grotendeels verdwenen. Voor andere tatoeages (de therapeut adviseert dit tijdens het consult) zijn er doorgaans 6 tot 14 behandelingen nodig. Wanneer de tatoeage dik is ingekleurd zullen er meer behandelingen nodig zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

Het is niet geheel pijnloos, maar zeker te doen. Het  is te vergelijken met het zetten van een tatoeage. Het pijnlijke gevoel wordt minder naarmate de tatoeage vervaagt. Indien de tatoeage op een erg gevoelige plek zit adviseren wij om een uur voor de behandeling twee tabletten Paracetamol in te nemen.

Verdwijnt de tatoeage volledig?

Ja, de tatoeage zal in de meeste gevallen volledig verdwijnen. Donkere kleuren en rood reageren het best op de behandeling, lichte kleuren hebben meer behandelingen nodig. Ook zit er verschil in diverse inktsoorten, de één vervaagt sneller dan de ander. Wanneer de tatoeage bestaat uit inkt met synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes, is het resultaat slechter te voorspellen. Dit komt zelden voor. Tijdens het eerste consult kan de huidtherapeute u daar meer over vertellen.

Moet ik mijn huid na de behandeling tegen de zon beschermen?

Ja, tijdens de behandeling wordt de huid aan een grote hoeveelheid licht blootgesteld. Daarom mag er 2 weken na de behandeling er niet mee in de zon of onder de zonnebank. Na deze twee weken is het belangrijk om een ‘sunblock’ (minimaal factor 30) te gebruiken.

De huid jeukt na de behandeling

Wij raden aan om dan Nestosyl crème (bij drogist verkrijgbaar) te gebruiken en er de plek mee in te smeren. Dit verlicht de jeuk. Het is heel belangrijk om niet te krabben. Ook naspoelen met lauw water na het douche wil helpen.

Hoe lang blijft de huid rood en/of geïrriteerd na een laserbehandeling?

Tot paar dagen na de behandeling kan er lichte roodheid van de huid op treden en voelt de huid droog aan. Dan kan de crème die je van ons heb meegekregen langer gesmeerd worden.

Ik heb blaasjes gekregen, wat kan ik er aan doen?

Het beste is om de blaasjes dicht te laten en in laten drogen. Mocht het toch open gegaan zijn dan kan je het steriel afdekken met een gaasje. Het is belangrijk de huid niet te beschadigen door bijvoorbeeld te krabben, de kans op infectie is dan groot.

Informatie over tatoeage verwijderen?

U bent bij ons van harte welkom voor een intakegesprek. Wij raden u echter ook aan zich elders goed te informeren.
ASDS (American Society Dermatolgy Surgery)
Nd;YAG QSwitched laser 1064 / 532 van Alma Lasers

Prijs tatoeage verwijderen

Intakegesprek Vrijblijvend
Tatoeage verwijderen
5 cm2 v.a. € 70
tot 25 cm2 € 95
tot 35 cm2 € 120
tot 50 cm2 € 155
tot 100 cm2 € 190
tot 150 cm2 € 225
Groter / meerdere tatoeages Prijs in overleg

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunnen wij u informeren over het aantal verwachte behandelingen om uw tatoeage te verwijderen. Er zijn geen kosten aan dit gesprek verbonden. Bel 088-0042703 of klik hier voor het maken van een afspraak.

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde huidtherapie kliniek
Modern ingerichte kliniek
In Leiden, vlakbij A4 afslag Leiden-zuid
Geen wachtlijsten
Ervaren BIG-geregistreerde huidtherapeuten

Wilt u een vrijblijvend intakegesprek? Plan online een:

Afspraak

Lees verder:
Definitief ontharen
Kalknagels laseren
Rimpels verwijderen met laser