Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 401 reviews

XL Hair behandeling

XL Hair®

XL Hair® is een behandeling tegen haarverlies. Het is een lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert wat resulteert in het verminderen van haaruitval en het activeren van de haarfollikel om weer gezonde haren te produceren, waardoor het volume van het haar wordt verbeterd. Het behandelpakket is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, mits de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol strikt wordt aangehouden. XL Hair® is vooral succesvol zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaak van de haaruitval is, zoals een onderliggende aandoening en/of medicijngebruik.

Indicaties

 • Alopecia androgenetica (mannelijk type kaalheid)
 • Alopecia areata (pleksgewijze kaalheid)
 • Beginnende haaruitval
 • Dunner wordend haar
 • Stimuleren van nieuwe haargroei
 • Verbeteren van de haarkwaliteit


Oorzaken haarverlies

Er zijn diverse soorten haarverlies met uiteenlopende oorzaken. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze klachten ondervinden. Haren groeien in verschillende haargroeifasen: een groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) en uitvalfase (telogene fase). Bij dunner wordend haar duurt de groeifase korter en de uitvalfase langer, met dunner en minder haar tot gevolg. De haren komen oppervlakkiger in de hoofdhuid te liggen waardoor de haren minder goed gevoed kunnen worden vanuit de haarfollikel. Ook vermindert de haarkwaliteit en groeien er minder haren uit eenzelfde haarzakje. Met name wanneer je merkt dat het haar dunner wordt en dit ook zichtbaar te zien is (in de douche, op het kussen of in de borstel), is het belangrijk om tijdig met een behandeling te starten.

Werkwijze

XL Hair® wordt middels een mesoinjector ingebracht in de hoofdhuid. Met de U225 intradermale injector kun je veilig, snel en pijnloos met de juiste dosering skinboosters de huid inbrengen. De samenstelling van deze skinboosters bestaat uit hyaluronzuur en een groot aantal actieve ingrediënten, zoals antioxidanten, vitaminen en aminozuren, die ervoor zorgen dat de hoofdhuid voldoende voedingsstoffen krijgt om gezonde en actieve haren te produceren. De samenstelling van XL Hair® is er op afgestemd om de microcirculatie (doorbloeding) van de hoofdhuid te verbeteren. Dit is namelijk de meest voorkomende oorzaak van haaruitval.

Behandelingen

Het is van groot belang dat het behandelprotocol strikt wordt opgevolgd. Voor mannen betekent dat een kuur van in principe 6 behandelingen en voor vrouwen 8 behandelingen, waarvan de eerste 4 behandelingen iedere week zullen plaatsvinden en daarna om de week. Om het resultaat te onderhouden wordt geadviseerd om tweemaal per jaar de behandeling te herhalen.

Resultaat

Je zult merken dat gedurende de behandelingen eerst de haaruitval stopt en vervolgens meer, dikkere en gezondere haren zullen groeien uit bestaande haarzakjes. Het uiteindelijke resultaat van een XL Hair® kuur is na 6 maanden goed zichtbaar. Het is belangrijk dat deze haarzakjes nog wel aanwezig zijn, er moeten namelijk wel haarfollikels zijn om te stimuleren. Voor een geheel kale hoofdhuid is deze behandeling niet geschikt en is een haartransplantatie een betere optie.

Richtlijnen voor de behandeling

 • Gebruik op de dag van de behandeling geen stylingproducten zoals haarlak, gel of wax
 • De hoofdhuid moet voorafgaand aan de behandeling gereinigd zijn met de ScalpFit Shampoo.
 • Er wordt geadviseerd om niet de haren gedurende de behandeling te verven, mocht je dit wel willen doen wordt een haarverf zonder ammoniak geadviseerd
   

Richtlijnen na de behandeling

 • Was de eerste 12 uur na de behandeling de haren niet. Daarna mag de hoofdhuid weer verzorgd worden volgens protocol; verder te lezen onder ‘Producten’ hieronder.
 • Vermijd zonlicht en sauna’s tot 48 uur na de behandeling.

Producten

Voor het beste resultaat adviseren wij om het behandelprotocol van XL Hair® te combineren met ondersteunende producten voor thuisgebruik (AD Daily Care):

 • Hair Energizer Spray: een geurloze, niet vette haarspray die dagelijks (of 3x per week, 2x per dag) wordt ingemasseerd op de hoofdhuid.
 • ScalpFit Shampoo, om de hoofdhuid goed te reinigen op de dag van de behandeling met XL Hair®.
 • Revitalix Shampoo, een onderhoudsshampoo voor dagelijks gebruik.
   

Bijwerkingen

Doordat de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, kan het zijn dat de behandelde huid rood en warm wordt. Na de behandeling kunnen er lichte zwellingen en blauwe plekjes ontstaan, welke binnen enkele dagen weer zullen verdwijnen. Je kunt na de behandeling dagelijkse bezigheden weer gewoon hervatten.

Tarieven behandeling

Pakket voor mannen (6 behandelingen inclusief producten): €899
Pakket voor vrouwen (8 behandelingen inclusief producten): €1099
Prijs per losse behandeling (exclusief producten): €149

Tarieven losse producten

Hair Energizer Spray: €79
ScalpFit Shampoo: €59
Revitalix Shampoo: €59